donderdag 24 maart 2016

Hoe Vier Westerse Leugens de Oorlog in Syrië hebben Ontketend



In een heerlijk artikel van Sharmine Narwani dat op 23 maart 2016 verscheen op RT (1) wordt een haarscherpe analyse gepresenteerd over de wijze waarop enkele leugens of verhaallijnen die eindeloos worden herhaald via de media in staat zijn om een oorlog te ontketenen in een land waardoor meer dan 240 duizend mensen de dood vonden, en miljoenen Syriërs op de vlucht moesten.

In deze bijdrage wil ik stilstaan bij deze vier leugens, waarbij ik de lezer moet waarschuwen, want de verhalen zijn zó vaak herhaald in onze kranten en media, dat het zeer waarschijnlijk is dat er gevoelens van ongeloof en weerstand zullen worden geactiveerd: het is vaak uitermate onprettig om mensen te horen beweren dat iets waar je in bent gaan geloven wel eens bezijden de waarheid zou kunnen zijn.

De trouwe lezers van dit blog - dat overigens inmiddels alweer vier jaar lang de andere kant van het verhaal in Syrië belicht - zal minder verbaasd zijn. Na de recente aanslagen in Brussel heeft ook de heer van Damme een uitmuntend stuk geschreven (2) over de duistere rol die de media in het westen hebben gespeeld in het creëren van de monsterlijke situatie in Syrië met steeds meer doorlek naar het westen van Europa.

DE VIER LEUGENS
Laten we onze aandacht eens richten op deze vier leugens, zoals Sharmine Narwani deze beschrijft. Ze leidt ze in door aandacht te vestigen op het gegeven dat in het eerste jaar van de 'opstand' er van de 5000 doden in totaal, er 2569 zijn gevallen aan de zijde van de Syrische regering, waarbij je moet denken aan soldaten en politie-agenten. Dit is een lastig iets voor de vier leugens, waarvan de eerste is:

1.DE DICTATOR VERMOORDT ZIJN EIGEN MENSEN
Als de dictator zijn eigen mensen zou doden, wie doodt dan 'zijn' mensen, zoals politie-agenten, soldaten en andere ambtenaren? In het plaatsje Daráa in het zuidwesten van Syrië is destijds de ellende begonnen toen er vanuit demonstraties politieagenten werden neergeschoten en politie-bureau's werden platgebrand. Dit brengt ons naar de tweede leugen

2. ER IS SPRAKE VAN VREDIGE PROTESTEN
In een ander artikel van Narwani (3) verwijst ze naar de dood van negen Syrische soldaten op 9 april 2011 in Banyas. Al in april en mei van 2011 zijn er bewijzen van gewapende mannen die de Libanees-Syrische grens overgaan. Zo zijn er de getuigenissen van de in 2014 vermoorde Nederlandse priester Frans van der Lugt. Hij schreef reeds in september 2011 dat er tijdens de demonstraties altijd mensen hebben meegelopen met wapens, waarbij hij ook zei dat ze hun geweld altijd in de schoenen wisten te schuiven van de regering.

3. DE OPPOSITIE IS ONGEWAPEND
Het moge duidelijk zijn uit het voorgaande dat hier geen sprake van is geweest. Al vanaf het prille begin is de oppositie voorzien van wapens door landen als Qatar, Saudi-Arabië en allerlei westerse landen die in Jordanië en Turkije militaire trainingskampen hadden voor het trainen van de 'oppositie' (4).

4. ER IS SPRAKE VAN EEN POPULAIRE REVOLUTIE
Ook hiervan lijkt nauwelijks sprake. De demonstraties leken vooral op vrijdagmiddag opgeroepen te worden na het wekelijkse gebed waarbij salafistische imams hun haatboodschappen verspreiden onder de bevolking. Veel van de opstandelingen zijn afkomstig uit het buitenland, zoals laatst ook nog eens bleek toen 22000 namen van ISIS/Daesh-leden waren gelekt: hooguit 3% van hen was afkomstig van Syrië zelf. Het Syrische leger heeft al die tijd stand gehouden door de vele soldaten uit alle gelederen en geloofsrichtingen van de bevolking.

DE ROL VAN DE VERENIGDE STATEN
Narwani haalt ook een interessant document aan uit 2010. Dit document van Amerika's Special Forces (5,6) over 'Onconventionele Oorlogsvoering':

The intent of U.S. [Unconventional Warfare] UW efforts is to exploit a hostile power’s political, military, economic, and psychological vulnerabilities by developing and sustaining resistance forces to accomplish U.S. strategic objectives…For the foreseeable future, U.S. forces will predominantly engage in irregular warfare (IW) operations.

In het artikel wijdt ze verder uit over de wijze waarop de Verenigde Staten de technieken van deze vorm van oorlogsvoering heeft uitgewerkt in Syrië.

CONCLUSIE
Het is triest om te constateren dat we opnieuw zijn gefopt door de westerse media. Een groot voorbeeld was natuurlijk het hele verhaal rondom de vermeende aanwezigheid van de massavernietigingswapens in Irak, evenals de vermeende link tussen Saddam Hoessein en de aanslagen op de 3 gebouwen in New York op 11 september 2011. Het is eveneens verontrustend om te moeten concluderen dat we in toekomstige situaties waarschijnlijk weer net zo makkelijk te foppen zijn, omdat er nu eenmaal grote belangen spelen bij het bespelen van de massa's. Desondanks hoop ik toch dat er een steeds groter deel van de bevolking leert om door de oorverdovende propaganda heen te kijken.

NOTEN
(1) https://www.rt.com/op-edge/336934-syria-war-conflict-narrative/
(2) Terreur: hier is de rekening
(3) http://english.al-akhbar.com/blogs/sandbox/surprise-video-changes-syria-timeline
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/franse-amerikaanse-en-engelse-troepen.html
(5) http://english.al-akhbar.com/node/7688
(6) http://www.al-akhbar.com/sites/default/files/pdfs/Special_Forces_Report.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten