dinsdag 20 november 2012

Groot-Brittannië erkent nu ook de Doha-Coalitie als Enige Vertegenwoordiging van het Syrische volk

Op 20 november heeft Engeland zich geschaard in de groep van Turkije, Frankrijk, de Golfstaten en schijnbaar inmiddels ook Italië, die de Doha-Coalitie beschouwt als zijnde de enige vertegenwoordiging van het Syrische volk (1). Daarbij letten we maar even niet op het gegeven dat zelfs de bendes op de grond deze Coalitie niet erkennen (2) en dat in het verdrag van de coalitie staat dat er geen besprekingen zullen zijn met de huidige overheid.

In hoeverre dat het standpunt van het Syrische volk vertegenwoordigt, kun je je afvragen. De EU heeft de Doha-coalitie wel erkend als een vertegenwoordiger van Syrië, maar zover ik het begrepen heb, nog niet als de ENIGE vertegenwoordiging.



Er werd door William Hague ook weer de nodige financiële steun gegeven aan de oppositie, maar dan wordt er weer eens die truc van de humanitaire hulp en het verlenen van 'non-lethal' assistentie, waarbij je dan kunt denken aan satelliettelefoons waarmee de oppositie dan kan doorgeven waar en hoe ze aanslagen kunnen plegen en dergelijke.

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten