zondag 2 september 2012

Massale Pro-Assad Demonstratie in het Turkse Antakya op 1 September 2012

In de Turkse plaats Antakya (Antioch in het Turks) is op zaterdag 1 september een massale demonstratie geweest tegen het Syrië-beleid van de Turkse regering van Erdogan. Antakya ligt relatief dichtbij de Syrische stad Aleppo en het is dan ook daarom extra interessant dat schijnbaar veel Turken nabij de Syrisch-Turkse grens niet gecharmeerd zijn van de agressieve houding van de Turkse regering met betrekking tot Syrië.





Antakya werd veelvuldig genoemd als de plaats waar veel buitenlandse moslimstrijders landen, alvorens ze vaak via de bergen illegaal Syrië binnenkomen. Kijk maar eens naar de bekentenissen van enkele mannen uit Tunesië en Libië (1). Antakya wordt op 15 september 2012 weer genoemd in een ander artikel dat gaat over de komst van de baardmannen naar deze stad (2).



Niet alleen in Turkije komen er steunbetuigingen aan Assad en het Syrische volk tegen de gewapende opstand, ook in Nederland komen er op onverwachte plekken tekenen van steun. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Syrische vlag tijdens een wedstrijd van FC Twente? Met dank aan Ninos



VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/libiers-en-tunisiers-spreken-over-hun.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/invasie-van-baarden-in-turkse-plaats.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten