zaterdag 4 augustus 2012

Palestijnen weigeren steun te verlenen aan FSA-Bendes

De Palestijnen in Damascus hebben - na de artilleriebeschieting van 3 augustus (1) door de rebellen uit de wijk al-Tanamun duidelijk herhaald dat ze totaal niet van plan zijn om in opstand te komen tegen de Syrische overheid. Deze Syrische overheid heeft de Palestijnen altijd een warm hart toegedragen en gesteund in hun hoop op terugkeer naar Israël (2).



Uit dankbaarheid voor dit standpunt steunen de Palestijnse groepen ook de overheid die zo wordt gehaat door de Westerse landen, ondanks eerdere pogingen van de FSA-bendes om de Palestijnen enthousiast te maken om de wapens op te nemen tegen de regering.

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat de EU met haar meedogenloze sancties tegen de regering eigenlijk ook de Palestijnen straft, zoals ze ook de gewone burgers in Syrië straft. De EU komt liever op voor de gewapende bendes die moorden, aanslagen plegen en mensen ontvoeren. Wanneer dringt dit besef door bij de Europeanen en draaien ze zo snel mogelijk alle sancties terug om het Syrische volk weer te laten opbloeien? Gelukkig is daar Rusland en Iran die Syrië door deze moeilijke tijd heen loodsen (3).

VOETNOTEN
(1) http://syria-sana-backup.blogspot.nl/2012/08/civilians-martyred-by-terrorists.html
(2) http://208.43.232.81/eng/21/2012/08/04/434794.htm
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/rusland-redt-syrie-van-onredelijke-en.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten