zaterdag 11 augustus 2012

Britten investeren 6,4 miljoen euro in de bendes van de Free Syrian Army

Groot-Brittanië heeft besloten de steun voor het gewapend verzet nog eens een tandje te verhogen. Tot 10 augustus steunden ze officieel vooral de bannelingenclub van de SNC (Syrian National Council), maar omdat die weinig linken heeft met de strijdende partijen in Syrië zelf, en bovendien met zichzelf overhoop ligt, is het Verenigd oorlogs Koninksrijk overgegaan tot het rechtstreeks steunen van de jihadi's van de Free Syrian Army (1).

William Hague zei nog wel dat ze de 5 miljoen Britse pond niet in de vorm van wapens leveren, maar een dergelijke steunverklaring aan één partij in het conflict in Syrië toont wel aan dat de westerse machten ongeduldig worden en vanzelfsprekend komt veel van dat geld terecht bij de multinationale opstandelingen die er ook wapens voor kunnen aanschaffen.



Het bedrag van David Cameron zal waarschijnlijk niet kunnen tippen aan de bedragen die de FSA-bendes krijgen van de bondgenoten van de VS en Engeland, namelijk Saudi-Arabië en Qatar die al anderhalf jaar veel geld en agressie steken in Syrië in de hoop daar een gewelddadige staatsgreep te kunnen forceren.

Het praten in de Veiligheidsraad schiet ook niet op, zei William Hague, dus gaan we nu openlijk de bendes steunen in Syrië zelf:

"Given the role that the Free Syrian Army is playing now in affairs in Syria, it is important to be in discussion with them, political discussion about the way forward and about the way in which they work with other opposition groupings ... So it's discussions about those sorts of things rather than military advice or tactics that we are discussing with the Free Syrian Army." (1)

We komen dus nu terecht in een situatie waarin een groot deel van de wereld geen partij wil kiezen, noch voor de Syrische overheid, noch voor de internationale strijders in de FSA-bendes (2), maar de westerse landen alles op alles lijken te gaan zetten om er wél voor te zorgen dat hun vechtende bondgenoten op de grond de slag gaan winnen. Zo heeft de VS opnieuw nieuwe sancties aangekondigd tegen de Syrische overheid (3).

De omgekend agressieve houding van de Westerse landen ten opzichte van het binnenlandse conflict in Syrië druist in tegen alles waar de Verenigde Naties voor staan, maar ze hebben er lak aan, en pompen gewoon nog meer geld en haat het land in.



Zie verder ook: UK vows 7,8 million dollars for Syrian Rebels (4)

Dit artikel is ook verschenen op world-mathabanet (5), een kritische onafhankelijke nieuws-site met een sterke anti-propagandistische inslag.

VOETNOTEN
(1) http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/10/britain-aid-syrian-opposition-groups?intcmp=239
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/echte-vrienden-van-syrie-bijeenkomst-in.html
(3) http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/10/us-sanctions-syria-assad-clinton
(4) http://www.rt.com/news/uk-aid-syrian-rebels-392/
(5) http://nl.worldmathaba.net/items/1407-britten-investeren-6-4-miljoen-euro-in-de-bendes-van-de-free-syrian-army

Geen opmerkingen:

Een reactie posten